Oblečení AdventureSpec

Enduro oblečení od Adventure Spec - oblečení pro ty co vědí co chtějí 

 

Linesman Jacket

O víkendu jsem poprvé testoval bundu od Adventure Spec  Linesman Jacket a kalhoty Atacama Race.

Tuhle bundu budeš milovat od chvíle co si ji oblékneš - pokud teda víš proč si ji chceš pořídit. Adventure Spec jdou cestou velké specializace, a cestou vrstvení. Což se může zdát v dnešním trendu maximální univerzálnosti jako cesta zpět. Je a nebo není? Dnešní materiály jako  různé trilamináty jsou na velikém vzestupu.  Tak asi jako SUV. Poskytují komfort, určitě i vysokou míru bezpečnosti. Jen jsou trochu těžší, mohou působit i neohrabaně. A jsou IN. A pro ty co se nevěnují fakt enduru tak naprosto super. Ale co těch pár enduristů a bláto a off milujících jezdců?

 Bunda LINESMAN je určena pro ty, co cestují nebo jezdí extrémní ADV. Je lehoučká a pohodlná. Jak jsem ji navlíknul, hned jsem věděl, že se to povedlo. Není to bunda na léto, spíš  na podzim nebo jaro, na léto bych ji kombinoval s dresem. Jezdím v chráničové  košili, takže bych jen přehodil, ráno a večer když je chladno tak bundu ve dne když je teplo tak dres. Ale jsou tam kapsičky na chrániče, takže odpůrci chráničových  košil můžou zůstat v pohodě. Super je ten odolný kevlar na velké části bundy, to bude praktické, mě se to zatím osvědčilo jen v ostružiní, zatím jsem v ní nespadl.  Kapsy OK, vychytaný jsou kapsy vzadu, dostaneš se do nich bez potřeby bundu sundat. Na prsou je kombinace kapsy a ventilace, což mi přijde taky jako dobrý nápad.  Co se mi ale hodně libí, že to oblečení je fakt hezky. To by člověk nosil i normálně. A ono by to šlo. Je to i tak myšlený.  Nemusí přece každý hned vědět, když někam přijdeš, a zajdeš do města,  že jsi na první pohled motorkář. Takhle zapadnout mezi lidi bude fajn. A co když zaprší?  Adventure Spec jdou cestou vrstvení, připravují vrstvu na déšť. Tak uvidíme. Určitě brzy zkusím jak velký déšť zvládne. Běžnou přeháňku asi určitě. 

Kalhoty ATACAMA Race jak už název napovídá budou do tepla a jde v nich i závodit. Ani jednou jsem o víkendu nezkusil  :-D.  Ale můžu souhlasit, že větraly pěkně, bylo kolem 25° a bylo to i v lese fajn. Navečer se ochladilo ale zase naprosto v pohodě. Jsou to moje první kalhoty do bot. A zase přesně vím proč je potřebuji. Odolné, pohodlné a dobře odvětrané kalhoty a přístupnými kapsami. Věřím, že v nich v klidu můžou jezdit i Dakar. Není to krosový hadřík, ale není to nic mohutného a těžkého. Pokud chceš celoroční kalhoty kup jiné. Pokud kalhoty na enduro a Rally tak se na ně koukni. 

Více budu vědět, až se vrátím z našeho týdenního enduro Rumunska. Tak sem poznatky přidám.  Pro ty co se chtějí o řade Adventure Spec dozvědět více tak přikládám video.

 

 

×

Splátková kalkulačka ESSOX